Page content

Voorbereiden voor het eerste babyfluistergesprek

Voorbereiden voor het eerste babyfluistergesprek.
Een week na de eerste thuis triomf besluit ik er weer voor te gaan. Ik besluit een moeder aan te schrijven uit de oefengroep. Sterker nog, ik schrijf wel tien moeders en een enkele vader een mail over het feit dat ik er helemaal klaar voor ben me in de oefengroep te storten en met het fluisteren aan de gang te gaan. Ik krijg binnen een of twee dagen een mail terug dat ik hun kind met alle plezier mag gaan fluisteren. Een enkeling geeft geen antwoord en een ander heeft geen kinderen.

Voorbereidingen voor een fluistergesprek

Dit alles neemt meer tijd in beslag dan ik had gehoopt en zo zijn er weer een uur of twee weggevlogen van mijn tijd. Dat betekent voor vandaag dat de vrije tijd er weer op zit. Dat ik weer aan de slag moet met de aardse zaken. Ik vlieg als vanouds weer op het nippertje de deur uit om mijn kroost op te gaan halen.
In de avond als het in huis stil is en iedereen slaapt, besluit ik om alles voor morgen klaar te leggen, zodat ik morgen sneller kan gaan beginnen met de fluistering.

Kies je fluistergesprek op gevoel

Ik start de computer op en kies op gevoel een moeder uit en een daarbij horend kind. De moeder biedt twee kinderen ter fluistering aan en ik kies voor de oudste van de twee. Een jongen van een jaar of 7. De foto van de jongen print ik uit en zijn gegevens schrijf ik op de print. Ik leg alles neer wat ik morgen nodig heb. Morgen heb ik in de ochtend een paar uren geen kinderen en ik besluit om dan aan de slag te gaan. Nu staat alles alvast lekker klaar. Dat voelt ook goed. Toch voel ik een extra kriebel in mijn onderbuik. Want ik ga morgen praten met een kind van een moeder die ik nog niet ken. De vorige moeder kende ik van de cursus. Zij kende mij, een beetje dan, maar het voelde vertrouwd en ik durfde me bloot te geven aan haar. Nu voelt dat toch wel een stuk spannender dan de eerste keer.

Voorbereiden voor het eerste babyfluistergesprek

 

De dag erna, als het huis weer leeg is, loop ik naar ons tuinhuisje toe. Ik zet de verwarming aan, zodat het daar lekker kan voor verwarmen. Het bosje met salie steek ik aan zodat alle negatieve energie nogmaals kan verdwijnen en ik de geur weer herken van toen in de Zomerhof. In de woonkamer zet ik, als ik helemaal klaar ben, het Zomerhoflied aan, want in het tuinhuisje heb ik helaas nog steeds geen verbinding met internet. Dan loop ik op de klanken van het nummer naar het tuinhuis. Het voelt alsof ik een soort heilige handeling uitvoer en ik voel me net een monnik.

Het voorbereiden, dat doet ieder toch op haar eigen manier. En dit is de mijne.

Hoe bereid jij je voor op een fluistergesprek? Ik lees het heel graag als reactie onder het artikel. Zo kunnen we andere technieken uitproberen.

Comment Section

0 reacties op “Voorbereiden voor het eerste babyfluistergesprek

Plaats een reactie


*